Feestelijke opening van de nieuwe Ecare locatie in Hengelo

Om meer focus te creëren voor Ecare Services in Enschede, zijn Ecare Holding, Ecare TCS en Ecare Innovatie sinds 12 januari 2015 gevestigd in ‘de Kaemer’, de voormalige Kamer van Koophandel in Hengelo. Op donderdag 19 februari werd de nieuwe locatie officieel geopend door de burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg.

Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo heeft donderdag 19 februari de officiële openingshandeling verricht, bij de opening van de nieuwe Ecare locatie in Hengelo. Door het snoer van een “oude telefoon” door te knippen, kwam deze symbolisch in de ‘cloud’ terecht. De cloud heeft een centrale rol in de core business van de Ecare bedrijven.

Tijdens de openingsspeech roemde de burgemeester de groei van de Ecare bedrijven. Zowel de zorg als IT zijn groeisectoren. Ecare is een aantrekkelijk bedrijf voor de Y-generatie. Niet alleen door de innovatieve software ontwikkelingen maar ook door de prachtige locatie midden in Hengelo met geweldige historie, “de Kaemer”.

Na de officiële opening heeft directeur Edwin Oude Middendorp van Ecare Holding de recente ontwikkelingen de revue laten passeren. De meest opmerkelijke ontwikkeling is de internationale expansie van Ecare naar Azië. Onder andere Japan en China zijn landen waar de komende tijd in samenwerking met lokale partners, Ecare software wordt ontwikkeld en ingezet. In Japan zullen eind 2015 rond 50.000 verpleegkundigen gaan werken met software van Ecare. De buitenlandse ontwikkelingen worden ondergebracht in Ecare Internationaal dat ook in Hengelo gevestigd zal worden. De komende tijd zal Ecare in Hengelo doorgroeien van 7 naar 20 medewerkers medio eind 2015.

Ecare Innovatie heeft deze week van de provincie Overijssel een subsidie ontvangen van €280.000,- voor de doorontwikkeling en opschaling van “Myshopeye”, een platform waarin zorgprofessionals medische hulpmiddelen en online diensten kunnen Vinden, Vergelijken en Verkrijgen. Het is de ‘Independer’ van de medische hulpmiddelen. De subsidie zal uiterlijk in 2017 moeten leiden tot de oprichting van twee nieuwe ondernemingen waarmee we verwachten minimaal 10 werkplekken te kunnen creëren. Ecare Innovatie werkt samen met ZorgAccent en Buurtzorg uit Almelo en Amstelring uit Amstelveen.