KPN beste mobiele provider volgens Tweakers

tn_23fabe10a7b16b823c1b472d61e11e54tweakersawards15-16KPN is volgens lezers van technologiesite Tweakers de beste mobiele provider van Nederland. Ook als aanbieder van vast internet scoort het bedrijf goed. In die categorie behaalt het de tweede plaats.

Dit jaar werden voor de negentiende keer de Tweakers Awards uitgereikt. De bezoekers van de technologiesite konden in 34 categorieën stemmen op hun favoriete product, bedrijf of dienst. In december en januari brachten 21.615 lezers hun stem uit, een flinke groei ten opzichte van vorig jaar.

KPN op grote voorsprong
KPN is door lezers van Tweakers uitgeroepen tot de beste mobiele provider. Het bedrijf wist 33,4 procent van de stemmen te vergaren, fors meer dan de nummer 2: Vodafone behaalde 20,6 procent van de stemmen. 16,8 procent van de lezers vindt T-Mobile de beste mobiele provider. Opvallend is de vierde plaats voor Simyo, een virtuele mobiele provider die gebruikmaakt van het KPN-netwerk. De top 5 wordt compleet gemaakt door Tele2, dat sinds november 2015 een eigen net heeft. KPN heeft een inhaalslag gemaakt wat populariteit betreft. Vorig jaar was Vodafone nog de populairste mobiele provider.

Ziggo meest gewaardeerde vaste provider

In de strijd om de beste internetprovider eindigde Ziggo op de eerste plaats, met 42,3 procent van de stemmen. Deze provider heeft na de overname van UPC met afstand het grootste klantenbestand van Nederland, wat voor een groot deel de hoge positie kan verklaren. KPN eindigt hier op de tweede plaats met een score van 17,1 procent. Daarbij moet worden gezegd dat xs4all (derde plaats) en Telfort (vierde plaats) ook merken van KPN zijn. De nummer 1 voert geen submerken.

Zakelijke providers

Tweakers deed geen afzonderlijk onderzoek naar zakelijke internetproviders. Hoewel verschillende providers zakelijke diensten leveren is KPN op dit gebied waarschijnlijk de meest complete solution provider. Zo is KPN ÉÉN een geïntegreerde oplossing voor vast en mobiel bellen, internet en online software. Gebruikers van de dienst hebben één telefoonnummer, wat de bereikbaarheid vergroot. De flexibele oplossing met één contract en één vaste prijs is voor veel gebruikers een aantrekkelijke optie.