KPN start uitrol van LTE1800 en 4G+

KPN IS GESTART MET DE UITROL VAN LTE1800 EN 4G+

Met de introductie van LTE1800 en 4G+ zet KPN de volgende stap met het 4G-netwerk. Hiermee creëert KPN meer dan twee keer zoveel capaciteit in het 4G-netwerk. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten kunnen blijven profiteren van de hoge 4G-snelheden die ze van KPN gewend zijn.

KPN introduceert LTE1800 en 4G+ in de dichtbevolkte gebieden. Als eerste zijn Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven aan de beurt.

LTE1800 verdubbelt de capaciteit
Stel er liggen 2 wegen naast elkaar met elk één rijbaan. Dan kan 2 keer zoveel verkeer passeren dan wanneer er maar 1 weg ligt. Dit is het geval wanneer LTE1800 aan het netwerk van KPN toegevoegd is. Op drukke locaties, in stedelijke gebieden etc. wordt als het ware een extra weg bijgebouwd om het drukke verkeer te kunnen verwerken. Dit voorkomt  filevorming, ook met het oog op het snel groeiende aantal 4G klanten en toenemende datagebruik.

4G+ voor nog hogere capaciteit én hogere pieksnelheden
Stel nu dat je die 2 wegen samenvoegt tot een snelweg. Deelnemers aan het verkeer kunnen dan efficiënter gebruikmaken van beide rijbanen. De maximale snelheid zal dan toenemen, meer dan wanneer alleen maar een extra weg wordt gebouwd.

iPhone5 / iPad4
Heb je een iPhone 5 of iPad4? Dan kun je ook gebruik maken van 4G in de gebieden waar het nieuwe netwerk wordt uitgerold. Let op! Er wordt gewerkt aan de uitbreiding van de capaciteit in de stedelijke gebieden en daarom kunt u geen landelijk dekking ervaren met uw iPhone5 of iPad4.

Overzicht 4G uitbreiding
Via de onofficiële website www.4gmasten.nl kun je de status van de LTE1800 uitrol van KPN bekijken en zien welke gebieden al van het nieuwe netwerk gebruik kunnen maken.

Hieronder enkele illustraties ter verduidelijking over de uitrol van het nieuwe netwerk.

Huidige situatie

Landelijk 4G netwerk van KPN via 800 MHz.

snel1

KPN voegt 4G via LTE1800 toe 

Twee keer zoveel capaciteit in gebieden met veel mobiel verbruik.

snel3

KPN introduceert 4G+

Door 4G frequenties 800 MHz en 1800 MHz te bundelen creëert KPN meer dan 2 keer zoveel capaciteit en zullen er uiteindelijk downloadsnelheden tot meer dan 150MB per seconde mogelijk zijn. Hiervoor heb je wel een toestel nodig die het combineren van deze frequenties mogelijk maakt. Je ziet dan 4G+ op je toestel staan.

sne 3