Samsung onthult de Entrim 4D!

Virtual reality maakt momenteel grote stappen. De kwaliteit wordt beter en de hoeveel materiaal wordt met de dag groter. Ook zal binnen een aantal jaar virtual reality tot in de meeste huishoudens zijn doorgedrongen. Maar virtual reality zal zich niet alleen tot beelden gaan beperken. Of zoals Steve Jung zegt: “Virtual reality shouldn’t be experienced only with the eyes”.

Samsung wil de ervaring nog realistische maken door naast beelden ook het gevoel van bewegen toe te voegen. Hoe vraag je je af? Nou door je evenwichtsorgaan te stimuleren met elektrische schokjes. Hier zal de onderstaande koptelefoon verantwoordelijk voor zijn.

Dit stimuleren van je evenwichtsorgaan zou voornamelijk twee positieve effecten moeten hebben. Ten eerste wordt de ervaring nog realistischer door het laten voelen van ‘bewegingen’, ten tweede is één van de grote minpunten van de huidige virtual reality bril: dat mensen erg snel misselijk en duizelig worden. Dit wordt veroorzaakt doordat alles om je heen beweegt maar jijzelf stil staat.

Momenteel is het nog niet bekend of en wanneer deze techniek voor de consument beschikbaar wordt, maar toch belooft het veel moois voor de toekomst.