Laad je telefoon in 15min op

Na een kwartier je telefoon weer voor 100% opgeladen!

Een lege batterij en het lange opladen staat bij vrijwel iedere telefoongebruiker in de top 5 van ergernissen. We worden dan ook altijd erg enthousiast bij het lezen van dit soort berichten!

 

PowNed : Nieuw: Telefoon opladen in 15 minuten

In de toekomst hoeft u niet meer de hele nacht uw smartphone aan de lader te hangen. Er is een nieuwe techniek onderweg

Maar toch, wanneer de eerste opwinding een beetje bekoeld is, bekruipt ons toch het gevoel dat dit waarschijnlijk weer op een teleurstelling uit zal draaien. Want zien we dit soort berichten niet regelmatig voorbijkomen? Een snelle zoekopdracht in Google levert al snel resultaten op:

31 mei 2014 ‘’Algenbatterij belooft tweehonderdmaal langere batterijduur’’

19 januari 2015 ‘’Krachtige accu laadt supersnel op dankzij gefrituurd grafeen’’

Hebben we dan toch weer te vroeg gejuicht?

Gelukkig is er wel een groot verschil tussen het huidige bericht en de voorgaande berichten!

Voornamelijk dat de makers (Oppo) niet een klein onderzoekbureau is die een ontdekking heeft gedaan die nog in de kinderschoenen staat. In plaats daarvan zijn ze een sterk groeiend, en zeer grote speler op de Chinese markt met meer dan 10 miljoen verkochte telefoons.

Maar de voornaamste reden dat we denken dat deze ontwikkeling niet geruisloos zal verdwijnen is doordat deze techniek niet compleet nieuw is. Deze techniek wordt al in hun huidige telefoons gebruikt en heet “VOOC Flash Charge”.

Hierbij is het mogelijk een batterij binnen een half uur voor 75% op te laden en is de genoemde tijd van 15 minuten eigenlijk het gevolg van aanpassingen op deze techniek.

Dus wie weet, misschien is het opladen binnen de gestelde 15 minuten zo onwaarschijnlijk nog niet!