Uw smartphone als…. sleutelbos, bankpas,….

Vandaag de dag gaan we eigenlijk nooit op pad zonder onze smartphone. Wat nou als we de mobiel ook zouden kunnen gebruiken om te betalen, in en uit te checken in het OV, als toegangspas, voor identificatie, als concertkaartje, … Dat komt eraan – met de NFC SIM-kaarten.

nfc kpn

Zo zit het met de NFC SIM-kaart
NFC – Near Field Communication – is een techniek waarmee veilig contactloos data wordt verzonden. De voordelen van deze techniek kent u al van betaalpassen, toegangspasjes voor bedrijfspanden en de OV-chipkaart: het is eenvoudig en snel. Binnenkort wordt het nog eenvoudiger. Dan kunnen alle passen en kaarten veilig opgeslagen worden op de NFC SIM-kaart in de smartphone.
Eerste toepassingen

Op dit moment zijn er al concrete toepassingen van de smartphone met de nieuwe NFC SIM-kaart. Tot het eind van deze maand loopt de Smart-OV proef waarbij reizigers met hun smartphone kunnen in- en uitchecken in het openbaar vervoer. En vanaf dit voorjaar maken KPN en Rabobank contactloos betalen mogelijk voor Rabobank klanten met een Android smartphone vanaf versie 4.4.

Zonder plastic kaarten en sleutels
Met de NFC SIM-kaart gaat de smartphone een belangrijke rol spelen bij (online) winkelen, betalen, toegang krijgen, identificeren en andere praktische toepassingen. Hierdoor kunnen consumenten in de toekomst hun telefoon gebruiken voor alle transacties die ze nu nog met allerlei verschillende passen doen. Het NFC-deel op de SIM-kaart biedt namelijk volop ruimte voor meerdere toepassingen en bedrijven. Het is als het ware een bank met heel veel kluizen. In één kluis wordt vanaf het voorjaar de bankkaart van de Rabobank opgeslagen. In de andere komen wellicht kaarten en passen van supermarkten, sportscholen, slijterijen, kappers, drogisten, en wie weet, uw bedrijf.

Snelle uitrol
Vanaf 1 januari ontvangen alle nieuwe mobiele klanten van KPN de nieuwe NFC SIM-kaart. Ook bestaande klanten die hun kaart willen of moeten vervangen krijgen de nieuwe variant. KPN verwacht dat binnen een aantal jaar het merendeel van zijn klanten de nieuwe kaart gebruikt. En daarin is KPN niet alleen. Wereldwijd werken 45 providers aan de introductie van de NFC SIM-kaarten. Daaronder zijn ook China Mobile en China Unicom die samen al bijna 800 miljoen klanten met een nieuwe kaart hebben.
Wat gaat u er van merken?
Als ondernemer zult u de komende tijd op verschillende manieren te maken krijgen met deze nieuwe techniek. In eerste instantie door klanten die vragen of het mogelijk is bij u contactloos te pinnen. Of medewerkers die graag een nieuwe NFC SIM-kaart willen. En zodra de kaart breed gebruikt wordt, kunt u er mee aan de slag voor uw bedrijf. U kunt het gebruiken om eenvoudig uw loyaliteitssysteem op te zetten, voor het bieden van extra informatie op uw producten, snelle toegang tot uw sportschool of de kamers in uw hotel, het betalen in de bedrijfskantine, registreren van de werkuren, verhuren van auto’s en fietsen en ga zo maar door.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]